dimecres, 5 de desembre del 2018

JUGANT AL CAU AMB LA MARE D'ORIOL

AVUI NA CARMEN, MARE D'ORIOL, ENS HA ENSENYAT A JUGAR AL CAU.
ÉS UN JOC DE CARTES TRADICIONAL QUE ES JUGA AMB UN JOC DE CARTES ESPANYOLES.

HAN JUGAT ELS I LES QUE HAN VOLGUT I  HEM DEIXAT EL JOC DE CARTES A LA CLASSE PER A JUGAR MÉS, JA QUE AMB AQUEST JOC TREBALLAM MOLTS DE CONCEPTES MATEMÀTICS I EL QUE ÉS MÉS IMPORTANT A JUGAR I COMPARTIR JUNTS.

AIXÍ ÉS COM HEM JUGAT: 
Es reparteixen tres cartes a cada jugador i es col·loquen al centre de la taula quatre cartes. Si entre aquestes quatre cartes hi ha alguna de repetida es canvia.
Per torns cada jugador intentarà formar una parella entre una de les cartes que tenen a les mans i una de les del centre. Si no es pot formar cap parella es deixa una de cartes boca amunt al centre de la taula. Si pot fer una parella dirà “cau” i es durà les dues cartes i totes les consecutives amb la carta que fa parella.
Si un altre jugador pot col·locar una altra carta del mateix número, ho fa immediatament i diu “recau” emportant-se les tres cartes. 
Si en algun moment de la partida algú retira totes les cartes del centre, suma un punt i es tornen a col locar quatre cartes més.
Quan tots els jugadors s’han quedat sense cartes a la mà, es reparteixen tres més a cada un. El joc s’acaba quan tots els jugadors s’han quedat sense cartes i ja no es pot repartir de nou. L’últim jugador que ha recollit cartes es queda les que quedin al centre.
Guanya qui hagi aconseguit més cartes que la resta (i suma els possibles punts aconseguits de “netejar” la taula).




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Excursió a la platja

Darreres entrades al blog... No podia faltar l'excursió a la platja de Cala Llenya de dia 20 de juny, una excursió a la platja sense ...